Helena Telkänranta
Alkuun      Kirjat      Palkinnot      Yhteystiedot
In English
Eläin ja ihminen -kirjan kansi  Millaista on olla eläin? -kirjan kansi

The Baltic Sea -kirjan kansi   Pienlemmikkien virikeopas -kirjan kansi
          
Kanojen maailma -kirjan kansi   Matka kissan mieleen -kirjan kansi
Tulossa elokuussa 2020: kolmen pokkarin sarja koirien, kissojen sekä muiden lemmikkien kuten jyrsijöiden, lintujen ja kalojen kokemusmaailmasta: Millaista on olla koira?, Millaista on olla kissa? ja Millaista on olla lemmikki? Kustantajana SKS.

Poimintoja aikaisemmista kirjoista:

Eläin ja ihminen. Mikä meitä yhdistää? (SKS, 2016) kertoo tutkimustietoa elämiltä löytyneistä ominaisuuksista, jotka auttavat ymmärtämään omaakin evoluutiotamme. Millaisia ovat eläinten laskutaito, musiikin taju, opitut perinteet ja yhteistyö?

Millaista on olla eläin? (SKS, 2015) on läpileikkaus siitä, mitä tiede nykyään tietää eläinten kokemusmaailmasta: älykkyydestä, tunne-elämästä, oppimisesta, aisteista ja tietoisuudesta.

The Baltic Sea. Discovering the sea of life (Baltic Marine Environment Protection Commission, 2006). Englanninkielinen tietokirja Itämeren luonnosta ja sen suojelusta.

Pienlemmikkien virikeopas (Sanasilta, 2006). Jyrsijöiden, kanien, häkkilintujen, frettien ja muiden pienlemmikkien elämänlaatua voi usein parantaa helpoin kotikonstein.

Kanojen maailma (Sanasilta, 2004). Kana on kliseisten kielikuvien suosikkeja, mutta todellisena eläimenä se osoittautuu mainettaan paljon älykkäämmäksi ja monipuolisemmaksi.

Matka kissan mieleen (Sanasilta, 2002). Tutkimuksiin perustuvaa tietoa kissan käyttäytymisestä ja sen syistä. Kirja tutustuttaa mm. kissan luonteen muovautumiseen, kissaongelmien ratkaisemiseen sekä keinoihin kissan ja omistajan suhteen syventämiseksi.